Snelfietsroute // Nijmegen – Beuningen

Open route in Google Maps

De route
De snelfietsroute Nijmegen – Beuningen verbindt Nijmegen met Beuningen en bestaat uit twee aparte delen.

Deel 1 verbindt Beuningen met het centrum en het centraal station van Nijmegen. Deze route volgt vanaf Ewijk, via Beuningen de van Heemstraweg naar de sluis bij Weurt. Vanaf de sluis bij Weurt vertakt deze route zich. Een tak loopt via de Weurtseweg naar de Hezelpoort en het centrum van Nijmegen. De andere tak loopt via de Marialaan en de Tunnelweg naar het station van Nijmegen.

Deel 2 verbindt Beuningen met de grootste werklocaties van Nijmegen, namelijk de kanaalhavens, Winkelsteeg en de campus Heyendaal. Deze route start in de nieuwbouwlocatie in Ewijk, kruist de Schoenaker en loopt via de Koningstraat, Leigraaf, Van Suchtelenstraat en Piekelaan naar het kinderdorp Neerbosch. Via een, nog te realiseren, fietstunnel onder de A73 kruist de snelfietsroute het kanaal met de Neerbosschebrug. Via de Dennenstraat en de Muntmeesterlaan gaat het vervolgens richting de Goffert en Winkelsteeg. De snelfietsroute loopt via aantrekkelijke route door het Goffertpark om via de Slotemaker de Bruineweg te eindigen bij de campus Heyendaal.

De snelfietsroute Nijmegen – Beuningen is een alternatief voor forenzen die vanuit de gemeente Beuningen naar Nijmegen reizen.
De bereikbaarheid van Nijmegen vanuit het westen staat onder druk. Dagelijkse knelpunten zijn onder andere de A73, Graafseweg, Marialaan, Keizer Karelplein en de bereikbaarheid van de campus. Met de realisatie van deze snelfietsroute krijgen (een deel van de) forenzen een beter alternatief voor de auto. Met name de campus Heyendaal wordt voor fietsers beter ontsloten. Overigens is deze snelfietsroute ook zeer aantrekkelijk voor inwoners van Nijmegen die richting de Campus Heyendaal reizen, bijvoorbeeld voor inwoners van Lindenholt en Neerbosch Oost.

Mogelijk gemaakt door/ samenwerkende partijen

  • Stadsregio Arnhem Nijmegen
  • Ministerie van Infrastructuur en Milieu (na toekenning subsidie)
  • Provincie Gelderland
  • Fietsersbond
  • Gemeenten Nijmegen, Beuningen